Schilderen op nummer: 3 beroemde schilderijen

Professioneel schilderen is niet voor iedereen weggelegd. Misschien wil je het wel graag eens proberen, maar lukt het je niet om iets op het doek te krijgen. Een mooie oefening is dan schilderen op nummer. Wat is schilderen op nummer eigenlijk? En wist je dat je deze 3 beroemde kunstwerken kunt schilderen op nummer?

Wat is schilderen op nummer?

Wat is schilderen op nummer precies? Bij schilderen op nummer krijg je een doek dat bezaaid is met vakjes waar een nummer in staat. Aan elk nummer is een kleur verbonden. Zo hoef je het schilderij dus niet zelf te ‘ontwerpen’, maar kleur je een gekozen ontwerp als het ware in met verf. Het is een ideale manier om met penseel en verf in de weer te zijn voor een beginneling. Zo leer je ook wat het penseel doet op doek en leer je je hand beter te beheersen. Bij een pakket wordt standaard het canvas of doek meegeleverd en kun je ook de nodige verf, penselen en vaak zelfs een ophanghaakje verwachten.

3 x beroemde schilderijen bij schilderen op nummer

Je kunt niet alleen allerlei bekende plaatsen schilderen of voor een schilderij op nummer met dieren kiezen. Er zijn ook diverse beroemde schilderijen die je op deze manier zelf na kunt bootsen. Hieronder hebben wij er drie voor je verzameld.

1. Het meisje met de parel, Johannes Vermeer

Het meisje met de parel is een beroemd schilderij van Johannes Vermeer. Er is ook een boek over het meisje op dit schilderij verschenen. Maar wat is er nu leuker dan in de voetsporen van Vermeer te treden en te proberen om dit schilderij zelf vast te leggen? Ook het schilderij ‘Het melkmeisje’ is te verkrijgen als doek voor schilderen op nummer.

2. De Nachtwacht, Rembrandt van Rijn

Wil je dit schilderij gaan schilderen op nummer? Dan is het handig als je deze hobby al wat langer uitoefent. Het schilderij is namelijk behoorlijk ingewikkeld en er staat enorm veel op. Bovendien zijn er veel kleurschakeringen, waardoor je veel kleine vakjes zult zien. Maar wanneer je deze klus eenmaal af hebt, is het natuurlijk wel iets om trots op te zijn.

3. De Sterrennacht, Vincent van Gogh

Ook De Sterrennacht van Vincent van Gogh is beschikbaar voor schilderen op nummer. Beslist een prestatie als je dit voor elkaar krijgt en een eigen ‘replica’ van Van Gogh aan de muur kunt hangen. Vincent van Gogh had een bijzondere schildertechniek en daarmee kun je je dan ook lekker uitleven als je dit beroemde schilderij uitkiest.

Wist je dat er ook kunstwerken van Banksy beschikbaar zijn voor schilderen op nummer? Hier kun je meer lezen over deze bijzondere kunstenaar: Banksy, wie is deze kunstenaar?

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *