Kunst op kantoor: dit zijn de voordelen

Kunst op kantoor, oftewel business art, je hoort er steeds meer over. Niet zo gek, omdat het ook een van de manieren is om je bedrijf een gezicht te geven. Tenslotte ontvang je waarschijnlijk regelmatig bezoekers op kantoor en die krijgen zo een betere indruk van je bedrijf. Daarom is het belangrijk om voor kunst te kiezen die bij je bedrijf past.

Welke kunst op kantoor kiezen?

Wanneer het gaat over kunst voor op kantoor, vinden veel bedrijfseigenaren het moeilijk om zelf kunst uit te kiezen. Vaak wordt deze taak overgelaten aan het personeel, maar dat wil niet automatisch zeggen dat de kunst perfect bij je bedrijf past. Kunst is immers ook een kwestie van persoonlijke smaak. Het is daarom altijd goed om hier zelf de eindbeslissing in te nemen. Je kunt kiezen voor toegankelijke kunst, waarbij soms misschien een loopje wordt genomen met het werk waar je je dagelijks mee bezighoudt. Maar je kunt ook voor een meer autonome stijl kiezen, wat wellicht zorgt voor een deskundig tintje aan het kantoor.

Waarom kunst op kantoor?

Er zijn een aantal redenen om voor kunst op kantoor te kiezen. Wij hebben een aantal voordelen op een rij gezet:

  • Kunst inspireert. Het laat niemand onberoerd.
  • Het heeft invloed op je stemming en zorgt voor sfeer op kantoor.
  • Kunst kan ingezet worden als onderdeel van de huisstijl.

De sfeer op kantoor is belangrijk, omdat dit nu eenmaal ook invloed heeft op onze prestaties. Is de sfeer gemoedelijk en goed, dan kunnen we meer werk verzetten. Maar een ander belangrijk punt is dat kunst ook ingezet kan worden als promotiemiddel. Je kunt het onderdeel laten zijn van je huisstijl.

Kunst als onderdeel van je huisstijl

Wil je kunst als onderdeel van je huisstijl? Dan kun je bijvoorbeeld kunst in opdracht laten maken. Zo kun je het logo in het kunstwerk laten verwerken of de bedrijfsmissie uitbeelden. Dat hoeft echter niet altijd, soms kom je ineens een kunststuk tegen dat perfect bij je bedrijf past. Wanneer je kunst onderdeel uit laten maken van je huisstijl, breng je het beeld van jouw bedrijf op een heel subtiele manier. Zowel klanten als personeel zullen hiervan genieten en wanneer je echt een goede keuze maakt, kan dit je helpen om je bedrijf groter te laten groeien.

Welke vorm en maat is geschikt?

Kunst heb je in allerlei vormen en maten. Je kunt kiezen voor objecten, zoals beelden en sculpturen, maar ook voor schilderijen. Op kantoren zie je vaak grote vierkante schilderijen, omdat de ruimtes nu eenmaal vaak groter zijn dan thuis. Er zijn voldoende grote schilderijen te koop. Maar ook kleine vierkante schilderijen kunnen indruk maken, en wat dacht je van horizontale kunst? Deze vullen de wand mooi en trekken echt de aandacht naar zich toe. Ideaal wanneer je jouw kunst op kantoor ook een boodschap laat uitdragen.

Kunst op kantoor

Denk aan de kleuren

Met kunst kun je gemakkelijk de sfeer beïnvloeden, zoals we eerder al aangaven. Dat doe je niet alleen via de voorstelling, maar ook door het kleurgebruik. Rustige, zachte kleuren zijn bijvoorbeeld ideaal voor een ontvangsthal. Wil je jouw bezoekers wat meer prikkelen, kies dan voor wat fellere, gedurfde kleuren.

Kunst op je werkplek

Op zoek naar kunst op je kantoor of werkplek? Wanneer je advies nodig hebt, mag je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. De kunstkenners in onze achterban helpen je graag!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *